Koprová omáčka je jedním ze strašáků, kteří pronásledují mnoho lidí od doby návštěvy školní jídelny. Dobře připravená koprová omáčka je však velikou delikatesou a dokáže potěšit i ty, kteří by jí běžně nejedli.

Ingredience:

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 2-3 lžíce kopru
  • 1 lžička octa
  • ¼ masoxu
  • 200 ml zakysané smetany

Postup:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání přelijeme studenou vodou a povaříme.

Do jíšky přidáme kopr, který nadrobno nasekáme, a ¼ masoxu. Omáčku necháme přejít varem a vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec koprovou omáčku ochutíme solí a octem.

Kopr na koprovou omáčku je nejlépe použít čerstvý, ale můžeme použít i kopr mražený, sušený či sterilizovaný. Kopr je sám o sobě vynikající ingrediencí a s trochou fantazie se z něj dát připravit i pizza – kopr to snese.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang