Ingredience:
- 750 g kapusty
- 150 g krůtího masa
- 50 g anglické slaniny
- 100 g vařeného uzeného masa
- 50 g sádla
- šálek smetany
- 150 g rýže
- strouhanka
- pepř
- sůl
Postup:
Rýži přebereme, spaříme horkou vodou a dáme do vody, ve které jsme předtím rozmíchali přibližně polovinu sádla. Osolíme a pod pokličkou dusíme než rýže změkne.
Kapustu očistíme, uvaříme doměkka v osolené vodě, okapeme a rozebereme na jednotlivé listy.
Zapékací mísu vymažeme sádlem, na dno položíme několik listů kapusty, posypeme směsí nadrobno nakrájeného masa a slaniny, osolíme a posypeme vrstvou rýže.
Vrstvy opakujeme do vyčerpání ingrediencí a na vrch dáme kapustu a polijeme rozpuštěným sádlem.
Na závěr vše polijeme smetanou a zasypeme strouhankou.
Kapustu zapečeme a podáváme.