Recept jak uvařit červenou řepu

PřílohyZeleninové přílohyZeleninové saláty

Přinášíme vám návod krok za krokem, jak uvařit řepu, dokud nebude dokonale měkká a připravená na použití v dalších receptech.

Ingredience

  • 1-8 ks červených řep s natí

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
  2. Řepu omyjte a nechte asi 3 cm kousek natě, zbytek odřízněte. Ponechání stonků vám pomůže zabránit tomu, aby řepa vypustila příliš mnoho červené šťávy. Nať z řepy můžete zachovat a použít do salátů nebo do pesta.
  3. Jakmile se voda začne vařit, přidejte řepu. Vařte 20 až 40 minut, dokud řepa po propíchnutí nožem nezměkne. Menší řepu budete vařit asi 20 minut, střední řepu asi 30 minut a velkou řepu asi 40 minut nebo déle.
  4. Nechte řepu několik minut vychladnout, poté ji vložte pod studenou vodu a prsty ji zbavte slupky. Na tuto práci si raději vezměte rukavice.
  5. Podle potřeby je osolte. Podávejte ihned nebo je uchovávejte v uzavřené nádobě v chladu po dobu 3 až 5 dní (uchovávejte je vcelku, aby zůstaly co nejčerstvější).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang