Přinášíme vám návod krok za krokem, jak uvařit řepu, dokud nebude dokonale měkká a připravená na použití v dalších receptech.
Ingredience
- 1-8 ks červených řep s natí
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
- Řepu omyjte a nechte asi 3 cm kousek natě, zbytek odřízněte. Ponechání stonků vám pomůže zabránit tomu, aby řepa vypustila příliš mnoho červené šťávy. Nať z řepy můžete zachovat a použít do salátů nebo do pesta.
- Jakmile se voda začne vařit, přidejte řepu. Vařte 20 až 40 minut, dokud řepa po propíchnutí nožem nezměkne. Menší řepu budete vařit asi 20 minut, střední řepu asi 30 minut a velkou řepu asi 40 minut nebo déle.
- Nechte řepu několik minut vychladnout, poté ji vložte pod studenou vodu a prsty ji zbavte slupky. Na tuto práci si raději vezměte rukavice.
- Podle potřeby je osolte. Podávejte ihned nebo je uchovávejte v uzavřené nádobě v chladu po dobu 3 až 5 dní (uchovávejte je vcelku, aby zůstaly co nejčerstvější).