Ingredience:
- 1 pórek
- kousek másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 60 g sýra taleggio
- 70 g gorgonzoly
- 70 g fontiny
- 250 ml mléka
- několik tenkých plátků másla
- strouhaný parmazán
- těstoviny
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle osmahneme pórek nakrájený na kolečka a vmícháme lžíci hladké mouky.
Sýry gorgonzola, taleggio a fontina nakrájíme na kostičky a vložíme do základu. Přidáme hrnek mléka a prohřejeme tak, aby vznikl jemný krém.
Sýrovou omáčku smícháme spolu se dvěma lžícemi strouhaného parmazánu a těstovinami.
Vložíme do zapékací mísy a navrch položíme tenké plátky másla. Nakonec posypeme strouhaným parmazánem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.