Recept – italská sýrová omáčka čtyři druhy sýra

Hlavní jídlaMinutkyOmáčkySýrová omáčkaSýryTěstovinyZapečené těstoviny

Ingredience:

  • 1 pórek
  • kousek másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 60 g sýra taleggio
  • 70 g gorgonzoly
  • 70 g fontiny
  • 250 ml mléka
  • několik tenkých plátků másla
  • strouhaný parmazán
  • těstoviny

Postup přípravy

Na rozpuštěném másle osmahneme pórek nakrájený na kolečka a vmícháme lžíci hladké mouky.

Sýry gorgonzola, taleggio a fontina nakrájíme na kostičky a vložíme do základu. Přidáme hrnek mléka a prohřejeme tak, aby vznikl jemný krém.

Sýrovou omáčku smícháme spolu se dvěma lžícemi strouhaného parmazánu a těstovinami.

Vložíme do zapékací mísy a navrch položíme tenké plátky másla. Nakonec posypeme strouhaným parmazánem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang