Recept – houbový guláš Franty houbaře

Bezmasá jídlaHlavní jídlaHoubyOmáčky

Ingredience:

  • 1 kg nakrájených čerstvých hub
  • 2-3 lžíce sádla
  • 500 g cibule
  • 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
  • 1 rajče nakrájené na kostky
  • 1 zelená paprika nakrájená na nudličky
  • 2 dl sladké smetany
  • sůl
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 masox
  • voda

Postup:

Nakrájené houby smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a na sádle krátce osmahneme. Poté zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit.

Přidáme masox, papriku, rajče, sůl, pepř a kmín a vše podlijeme vodou a 15 – 20 minut zakryté dusíme.

Houbový guláš zahustíme smetanou, ve které si předtím rozmícháme mouku. Vše zamícháme a necháme přejít varem.

Houbový guláš Franty houbaře můžeme podávat s bramborem, knedlíkem nebo s pečivem. Výborně se k němu hodí i těstoviny.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang