Ingredience:
- 1 kg nakrájených čerstvých hub
- 2-3 lžíce sádla
- 500 g cibule
- 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
- 1 rajče nakrájené na kostky
- 1 zelená paprika nakrájená na nudličky
- 2 dl sladké smetany
- sůl
- ½ lžičky drceného kmínu
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 masox
- voda
Postup:
Nakrájené houby smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a na sádle krátce osmahneme. Poté zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit.
Přidáme masox, papriku, rajče, sůl, pepř a kmín a vše podlijeme vodou a 15 – 20 minut zakryté dusíme.
Houbový guláš zahustíme smetanou, ve které si předtím rozmícháme mouku. Vše zamícháme a necháme přejít varem.
Houbový guláš Franty houbaře můžeme podávat s bramborem, knedlíkem nebo s pečivem. Výborně se k němu hodí i těstoviny.