Ingredience:

  • 4 žloutky
  • 3 lžíce vody
  • sůl
  • 250 g čerstvého másla
  • lžíce citronové šťávy

Postup:

Na začátku receptu na holandskou omáčku si připravíme vodní lázeň. Počkáme, až bude voda ve spodním hrnci vřít, ztlumíme plamen a do vrchního hrnce dáme žloutky, vodu a půl lžičky soli.

Potom důkladně mícháme, dokud vše nezhoustne. Sundáme z ohně a opatrně vmícháme kousky másla na zhoustnutí a zjemnění chuti (směs v hrnci nesmí být příliš horká nebo se máslo úplně rozpustí a nedosáhneme požadovaného efektu).

Nakonec holandskou omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a podáváme.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang