Ingredience:
- 600 g rybího filé
- sůl
- ocet
- 250 g těstovin
- 50 g másla
- 1 cibule
- 50 g mouky
- 1/8 l mléka
- 50 g strouhaného sýra
- 4 rajčata
- 2 papriky
- mletý černý pepř
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- tuk
- strouhanka
Postup:
Nejdříve uvaříme v osolené vodě těstoviny. Po uvaření je propláchneme horkou vodou a jemně promastíme, aby se neslepily.
Filé nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme octem a na malém plameni dusíme ve vlastní šťávě.
Připravíme si cibulovou jíšku a podlijeme ji rybím vývarem a mlékem, dobře ušleháme a okořeníme. Získáme tak bešamelovou omáčku, kterou použijeme na zalití ryby v pekáči.
Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Na dno vyskládáme přibližně polovinu těstovin, na ně položíme plátky filé, nakrájenou papriku a rajčata a zalijeme bešamelovou omáčkou.
Navrch dáme zbytek těstovin, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem (čím hustěji, tím lépe).
Zapečené filé pečeme cca 30 minut, dokud nebude na povrchu křupavá kůrčička.