Ingredience:

  • 500 g bílých fazolí
  • 400 g uzeniny nakrájené na kostičky
  • 200 ml smetany
  • 3-4 větší cibule
  • 2-3 lžíce másla
  • 2-3 lžíce mouky
  • 2 vrchovaté lžíce mleté sladké papriky
  • 200 g mražené zeleniny (hrášek, kukuřice)
  • špetka mletého pepře
  • sůl
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • voda

Postup:

V hrnci na másle osmažíme dozlatova cibulku, zaprášíme paprikou a necháme zpěnit.

Do hrnce nasypeme nakrájenou uzeninu, poprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme vodou. Směs důkladně zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a sójovou omáčku.

Dále do hrnce přidáme zeleninu, zamícháme a 10 – 15 minut dusíme. Po dušení přidáme do hrnce fazole, které předtím doměkka uvaříme v osolené vodě a necháme projít varem.

Nakonec fazolový guláš osolíme a pomalu do něj vmícháme smetanu.

Podáváme s čerstvým pečivem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang