Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka.
Ingredience pro 8 lidí:
- celé kuře
- 7 středních brambor
- 2 celé plechovky rajského protlaku
- 8 větších cibulí
- celá palička česneku
- 6 vajec
- olej
- sůl
- pepř
- chilli
- kari
- pálivá a sladká paprika
- chleba
- rýže
- voda
- citron
Postup:
Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si pořádný hrnec.
Nejdříve nakrájejte cibulku a osmahněte na oleji, potom zalijte horkou vodou a nechte chvilku povařit.
Přidejte rajský protlak a koření, chvilku vařte, pak vložte kuře a případně dolévejte průběžně vodu.
Potom přidejte oloupané a na čtvrtky nakrájené syrové brambory, zase nechte chvilku vařit a nakonec natvrdo uvařené oloupané vejce a česnek.
Na talíř připravte na kostičky nakrájený chléb a uvařenou rýži a kuře servírujte.