Ingredience:

  • 10 dkg čočky
  • 2 větší brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá cibule
  • máslo
  • hladká mouka
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Přebranou čočku necháme přes noc namočenou ve vodě.

Na rozpuštěném másle v hrnci lehce osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme vodou (1,5 l).

Do hrnce ještě přidáme čočku, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a brambory a celé vaříme doměkka.

Nakonec do čočkové polévky vmícháme světlou jíšku připravenou smícháním másla a mouky, povaříme a čočkovou polévku můžeme podávat.

TIP: Čočka, společně s dalšími oblíbenými luštěninami, patří také do hrstkové polévky, která je velmi chutná a jednoduchá na přípravu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang