Recept na cibulové kroužky a pikantní omáčku

PředkrmyPřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
cibulove-krouzky-a-pikantni-omacka

Tato pikantní omáčka na cibulové kroužky se skvěle hodí k podávání uprostřed kvetoucí cibule, která rozproudí vaši párty v jakýkoli den.

Ingredience

Omáčka na namáčení:

  • ½ šálku majonézy
  • 2 lžíce smetanové křenové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • ⅓ lžičky papriky
  • ⅓ lžičky kajenského pepře
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička sušeného oregana
  • 1 špetka mletého černého pepře

Obalení:

  • 1 šálek mléka
  • 1 vejce
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ⅓ lžičky sušeného oregana
  • ⅛ lžička sušeného tymiánu
  • ⅛ lžička mletého kmínu

Cibule:

  • 1 velká sladká cibule
  • ¾ šálku rostlinného oleje na smažení

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. V míse smíchejte majonézu, křen, kečup, papriku, kajenský pepř, sůl, oregano a černý pepř, dokud se dobře nespojí.
  2. Přikryjte a uložte do chladničky, dokud nebude potřeba.
  3. V míse rozšlehejte mléko a vejce, dokud se dobře nespojí.
  4. V samostatné misce smíchejte mouku, sůl, kajenský pepř, papriku, černý pepř, oregano, tymián a kmín.
  5. Obě misky dejte stranou.
  6. Cibuli nakrájejte na plátky a odstraňte z ní papírovou slupku.
  7. Ze středu cibule odstraňte jádřinec o průměru 2,5 cm, přičemž samotný spodní konec kořene ponechte neporušený.
  8. Velkým ostrým nožem nakrojte střed cibule asi do 3/4 její délky.
  9. Otočte cibuli o 90 stupňů a znovu nakrojte.
  10. Pokračujte v krájení každé části na polovinu, dokud nezískáte 16 částí, přičemž dávejte pozor, abyste neprořízli spodní část cibule.
  11. Rozložte „okvětní lístky“ od sebe. Abyste je udrželi oddělené, můžete cibuli ponořit na 1 minutu do vroucí vody a poté do studené vody, aby se vaření zastavilo.
  12. Ponořte cibuli do mléčné směsi a poté ji dobře obalte v ochucené moučné směsi, oddělte okvětní lístky a posypte je moučnou směsí.
  13. Cibuli ponořte zpět do mléčné směsi a poté ji znovu obalte moučnou směsí, aby byly všechny kousky dobře obalené.
  14. Rozehřejte olej ve fritéze nebo hlubokém hrnci na 175 °C.
  15. Ujistěte se, že používáte tolik oleje, aby byla cibule při smažení zcela pokryta.
  16. Cibuli položte řeznou stranou nahoru do rozpáleného oleje a smažte ji dozlatova, přibližně 10 minut.
  17. Osušte ji na mřížce nebo na papírových utěrkách.
  18. Otevřete střed cibule tak široký, aby se do něj vešla miska s omáčkou, a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang