Ingredience:
- 50 g másla
- 1 větší cibule
- ½ paličky česneku
- 2 vrchovaté lžíce mouky
- ½ l masového vývaru nebo vývaru z kostky
- 2 dl mléka (smetany)
- sůl
- máslo na dochucení
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném másle do žluta osmahneme spolu s polovinou dávky česneku nakrájeného na tenké plátky.
Potom cibulku zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Jíšku pomalu za stálého míchání zaléváme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu.
Omáčku za občasného promíchání pomalu vaříme asi půl hodiny. Chvíli před koncem dodáme druhou polovinu česneku utřenou se solí, vmícháme mléko a povaříme.
Na závěr česnekovou omáčku odstavíme z ohně a pomalu vmícháme trochu másla pro zjemnění chuti.