Ingredience:
- 4 ks Camembert (nebo podle osob)
- pár lístků máty
- brusinková zavařenina
- olivový olej
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- alobal
Postup:
Vybalený sýr vykrojíme nožem tak, aby vznikly jakési mističky ze sýra, přičemž vnitřek si necháme ,,na přiklopení“.
Do každé mističky kápneme trošku oleje, vysypeme grilovacím kořením, popřípadě solí, lehce opepříme a obalíme v něm strany sýra. Dbejte na to, abyste měli omaštěné dno, protože tam se nejvíc připéká.
Sýry v mističkách naplníme brusinkovou zavařeninou a nahoru přidáme pár lístečků máty, přiklopíme kouskem, který jsme předtím vydlabali, mističku ještě přikryjeme alobalem a dáme zapéct.
Podáváme nejlépe ještě horké, brusinky se krásně smíchají s vnitřkem camembertu.