Ingredience:
- ¾ kg libového bůčku
- sůl
- hladká mouka
- 1 cibule
- 150 g měkkého salámu
- 100 g žampionů
- 100 g nastrouhaného uzeného sýra
- 2 vejce
- 2 lžíce sladké smetany
- olej
- pepř
Postup:
Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibulku. Potom přidáme salám nakrájený na nudličky, houby nakrájené na plátky a ze všech stran krátce osmahneme.
Přidáme sýr, smetanu a vejce a mícháme dokud obsah pekáče nezhoustne.
Z libového bůčku nakrájíme tenčí plátky, z jedné strany potřeme silnou vrstvou nádivky, přehneme nebo smotáme a propíchneme párátkem, aby se nerozbalil.
Pekáč důkladně vymažeme a bůček do něj vložíme.
Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě a během pečení podlijeme trochou horké vody.
Bůček podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.