Dle tohoto receptu si připravíte bramborový guláš, kterým uděláte radost těm, kteří maso nejí, nebo se snaží jeho konzumaci omezit. Vyzkoušejte také recept na bramborový guláš z hlívy ústřičné.
Ingredience:
- 1 kg oloupaných brambor nakrájených na kostičky
- 500 g nadrobno nakrájené cibule
- 3-4 lžíce oleje
- 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
- půl lžičky mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl
- špetka kari
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3-4 stroužky jemně nasekaného česneku
- 1 lžička vegety
- 2-3 lžíce mouky
- masox
- 1 menší pórek nakrájený na kolečka
Postup:
V hrnci na oleji lehce osmažíme nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, zpěníme a přidáme brambory. Vše zamícháme a do hrnce nalijeme vodu.
Po zalití přidáme sůl, vegetu, kari, masox, kmín, zalijeme sójovou omáčkou a zakryté vaříme asi 20 minut nebo než brambory změknou.
Rozkvedláním mouky v troše vody si uděláme jíšku, kterou guláš zahustíme.
Nakonec přidáme česnek a majoránku, zamícháme a povaříme.
Bramborový guláš pro vegetariány podáváme jako samostatné jídlo nebo s čerstvým pečivem.
Pórkem ozdobíme každou porci nebo ho podáváme zvlášť.