Ingredience:

  • ¾ kg brambor
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • 1 lžička kmínu
  • 150 g hladké mouky
  • 1 – 2 vejce
  • 1 dl horkého mléka
  • tuk na smažení

Postup:

Syrové oloupané brambory nahrubo nastrouháme a v míse z nich vymačkáme všechnu vodu, kterou slijeme.

Poté brambory okamžitě zalijeme horký mlékem (zabráníme tak jejich ztmavnutí).

Za stálého míchání brambory okořeníme kmínem a majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku a důkladně rozmícháme na konzistentní směs.

Bramboráky smažíme na pánvi na rozehřátém tuku z obou stran.

A lehčí a zdravější varianta jsou bramboráky připravené z rostlinných surovin, zde recept na takové rostlinné veganské bramboráky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang