Připravte si doma vynikající španělské empanadas – křupavé kapsy plněné hovězím masem.
Lahodné empanadas patří mezi klasiky španělské a jihoamerické kuchyně. Ukážeme vám, jak si doma připravit vynikající empanadas.
Ingredience:
- 3 lžíce malých rozinek
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 cibule nasekané najemno
- 1/2 šálku vody
- 250g mletého libového hovězího masa
- 1 lžička mletého kmínu
- 400g plechovka sekaných rajčat
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 čtvercové pláty křehkého těsta
Postup:
Rozinky máčejte asi 10 minut ve vroucí vodě a poté vodu slijte.
Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, poté vodu a povařte 5 min, aby se voda vypařila a změklá cibule se začala smažit.
Přidejte mleté maso a za častého míchání je smažte tak 5 min, aby zhnědlo. Během smažení vařečkou rozmělněte větší hrudky masa.
Přisypte rozinky a kmín a smažte je minutu. Přidejte rajčata a ocet, zmírněte plamen a vše povařte 10 min, aby směs zhoustla.
Poté směs přemístěte do mísy, zakryjte a nechte vychladit v lednici.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech vyložte pečícím papírem, z těsta vykrájejte 16 koleček o průměru asi 12 cm a na střed každého z nich naneste 1 lžíci vychlazené masové směsi.
Utvořte kapsu a okraje potřete trochou vody.
Hotové kapsy naskládejte na plech a pečte 20 min dozlatova.