Použijte sezónní rebarboru k přípravě tohoto G&T s rozdílem nebo doplňte hotový gin sodovou vodou, abyste získali osvěžující a nádherně růžový letní nápoj.
Ingredience
- 1 kg růžových stonků rebarbory
- 400 g krupicového cukru (nepoužívejte zlatý – zmatní barvu)
- 800 ml ginu
Recept je na 2 litry.
Postup
- Rebarboru omyjte, ořízněte stonky a zbavte je báze a listů. Stonky nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. Vložte ji do velké sklenice s cukrem. Vše protřepejte, zavřete a nechte přes noc stát. Cukr vytáhne z rebarbory šťávu.
- Po 24 hodinách přidejte gin, uzavřete a protřepejte. Než začnete pít, nechte asi 4 týdny odležet.
- Lák můžete přecedit přes mušelínovým sítem vyložené sítko a přelít do láhve. Můžete nechat rebarboru a alkohol ve sklenici a takto je nalévat do nápojů.
- Časem rebarbora i gin získají mnohem bledší barvu – nevypadá to tak dramaticky. Výhodou je, že to musíte mít poměrně rychle za sebou.