Rebarborovou omáčku můžete použít na toasty, anglického muffiny a palačinky, ale stejně tak i na dort nebo zmrzlinu.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1 a 1/4 šálku
Ingredience
- 1/3 šálku cukru
- 1/4 šálku vody
- 2 a 1/4 šálku nakrájené čerstvé nebo mražené rebarbory
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
- dort nebo vanilková zmrzlina
Postup
- V malém hrnci přiveďte cukr a vodu k varu.
- Přidejte rebarboru.
- Vařte a míchejte, dokud rebarbora nezměkne a směs mírně nezhoustne, 5-10 minut.
- Odstavte z ohně. Vmíchejte citronovou kůru a muškátový oříšek.
- Podávejte teplou nebo vychlazenou na dort nebo zmrzlinu.
- Zbytky uchovávejte v chladničce.