Všude se to hemží raw recepty na skvělé dezerty a dorty, ale co dělat, když nejste milovníci sladkého a přesto byste chtěli svůj jídelníček obohatit o recept syrové stravy? Můžete si samozřejmě udělat salát, ale co trošku experimentovat?

Pak určitě vyzkoušejte některou z raw polévek. Jejich příprava vám zabere jen pár minut a vy svému tělu dodáte obrovské množství tolik potřebných živin. Pokud nemáte odhad při klíčení, tak jako já, a vždycky máte plnou misku tohoto pokladu v lednici, je tento recept právě pro vás. Polévka je lehká, svěží, plná chutí a vitamínů.

Ingredience

Připravíme si:

  • 120 g naklíčených mungo fazolek
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • šťáva z 1/2 malého citronu
  • pár lístků bazalky
  • 300 ml vody
  • sůl, čerstvě mletý pepř

A jak na to?

Postup přípravy

Kouzlo raw receptů spočívá většinou v jejich jednoduchosti. Tato polévka není výjimkou! Do mixéru nasypte mungo fazolky, špenát a lístky bazalky a zalijte vodou. Vše společně rozmixujte na hladký krém. Polévku nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokud by byla polévka příliš hustá, přilijeme trošku vody. Pokud by na vás naopak byla konzistence příliš tekutá, můžete ji zahustit přimixováním hrsti špenátu.

A máte hotovo. Podáváme nejlépe vychlazenou, ozdobenou lístky bazalky a naklíčenými fazolkami.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 5 minut

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang