Všude se to hemží raw recepty na skvělé dezerty a dorty, ale co dělat, když nejste milovníci sladkého a přesto byste chtěli svůj jídelníček obohatit o recept syrové stravy? Můžete si samozřejmě udělat salát, ale co trošku experimentovat?
Pak určitě vyzkoušejte některou z raw polévek. Jejich příprava vám zabere jen pár minut a vy svému tělu dodáte obrovské množství tolik potřebných živin. Pokud nemáte odhad při klíčení, tak jako já, a vždycky máte plnou misku tohoto pokladu v lednici, je tento recept právě pro vás. Polévka je lehká, svěží, plná chutí a vitamínů.
Ingredience
Připravíme si:
- 120 g naklíčených mungo fazolek
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- šťáva z 1/2 malého citronu
- pár lístků bazalky
- 300 ml vody
- sůl, čerstvě mletý pepř
A jak na to?
Postup přípravy
Kouzlo raw receptů spočívá většinou v jejich jednoduchosti. Tato polévka není výjimkou! Do mixéru nasypte mungo fazolky, špenát a lístky bazalky a zalijte vodou. Vše společně rozmixujte na hladký krém. Polévku nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokud by byla polévka příliš hustá, přilijeme trošku vody. Pokud by na vás naopak byla konzistence příliš tekutá, můžete ji zahustit přimixováním hrsti špenátu.
A máte hotovo. Podáváme nejlépe vychlazenou, ozdobenou lístky bazalky a naklíčenými fazolkami.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 5 minut