Tato smetanová omáčka na těstoviny je naprosto vynikající, je bohatá, krémová a její příprava je tak snadná.
Smetanové omáčky se výborně hodí nejenom k těstovinám všeho druhu, ale také k masu. Můžete u nich navíc experimentovat s kořením a dalšími přísadami.
Postup
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 lžíce sušených lístků bazalky
- ¾ lžičky bílého cukru
- ¼ lžičky sušeného oregana
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- ½ šálku husté smetany
- 1 lžíce másla
Postup
- V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a vařte ji do průsvitnosti asi 5 minut, přičemž v poslední minutě vmíchejte česnek.
- Přidejte neoloupaná rajčata, bazalku, cukr, oregano, sůl a pepř, Míchejte, až se vše začne vařit. Vařte, dokud se neodpaří většina tekutiny, asi 5 minut.
- Odstavte z ohně. Přilijte smetanu a máslo a promíchejte
- Vraťte na sporák a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.