Vynikající rajčatovo-bazalkovou omáčkou můžete doprovodit například špagetami nebo jinými těstovinami. Připravíte ji snadno, rychle, a z několika málo ingrediencí.
Příprava
- Příprava. 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- Olivový olej (1 lžíce)
- Drcený česnek (1 stroužek)
- Nakrájená rajčata (1 plechovka)
- Zeleninový vývar v kostce (1/2 rozdrcené kostky)
- Rajský protlak (1 lžíce)
- Cukr (1 lžička)
- Bazalkové lístky
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte stroužek česneku a 1 minutu jemně smažte.
- Přisypte nakrájená rajčata, zeleninový bujón, rajčatový protlak a cukr a přiveďte k varu. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte odkryté 5 minut.
- Na závěr natrhejte několik lístků bazalky a vmíchejte je do omáčky.