Rajčatová salsa verde – recept

MarinádyOmáčky a dipyRajská omáčka

Tato autentická mexická salsa verde má báječnou chuť. Použijte ji např. na kuřecí enchilady nebo jako koření na jakýkoli pokrm, který potřebuje trochu více chuti. Vyzkoušejte také recept na sýrovou salsu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 450 g loupaných rajčat
  • 1/2 šálku jemně nakrájené cibule
  • 1 mletá chilli paprička
  • 1 lžička mletého česneku
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 1 a 1/2 lžičky soli nebo dle chuti
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 šálky vody

Postup

  1. Do velkého hrnce vložíme rajčata, cibuli, chilli papričku a česnek. Ochutíme koriandrem, oreganem, solí a kmínem.
  2. Přilijeme vodu a na prudkém ohni přivedeme k varu. Snížíme teplotu na středně nízkou a vaříme 10-15 minut, dokud rajčata nezměknou.
  3. Směs rajčat přendáme po částech do mixéru. Rozmixujeme na hladké pyré.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang