Připravte si jednoduchou rajčatovou bruschettu jako klasický italský předkrm. Tento jednoduchý pokrm je ideální pro letní posezení s přáteli, je svěží, chutný a plný chuti.
Ingredience
- ½ malé červené cibule nakrájené nadrobno
- 8 středně velkých rajčat (asi 500 g), nahrubo nakrájených a osušených
- 2-3 stroužky česneku, rozdrcené
- 6-8 lístků čerstvé bazalky, jemně nasekaných
- 30 ml balzamikového octa
- 60-80 ml extra panenského olivového oleje
- 1 bochník křupavého chleba nebo bagety
Postup
- Ve velké míse smíchejte cibuli, rajčata, česnek a bazalku a dávejte pozor, abyste rajčata příliš nerozmačkali nebo nerozbili. Přidejte balzamikový ocet a extra panenský olivový olej.
- Podle chuti osolte a opepřete. Znovu promíchejte.
- Přikryjte a nechte alespoň hodinu chladit. To umožní, aby se chutě nasákly a propojily.
- Nakrájejte bochník chleba nebo bagety šikmo na 12 silných plátků a lehce je opečte, dokud nebudou z obou stran světle hnědé.
- Směs podávejte na teplých plátcích chleba.
- Pokud dáváte přednost směsi při pokojové teplotě, vyjměte ji z lednice půl hodiny před podáváním.