rajcatova-bruschetta

Připravte si jednoduchou rajčatovou bruschettu jako klasický italský předkrm. Tento jednoduchý pokrm je ideální pro letní posezení s přáteli, je svěží, chutný a plný chuti.

Ingredience

  • ½ malé červené cibule nakrájené nadrobno
  • 8 středně velkých rajčat (asi 500 g), nahrubo nakrájených a osušených
  • 2-3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 6-8 lístků čerstvé bazalky, jemně nasekaných
  • 30 ml balzamikového octa
  • 60-80 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 bochník křupavého chleba nebo bagety

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte cibuli, rajčata, česnek a bazalku a dávejte pozor, abyste rajčata příliš nerozmačkali nebo nerozbili. Přidejte balzamikový ocet a extra panenský olivový olej.
  2. Podle chuti osolte a opepřete. Znovu promíchejte.
  3. Přikryjte a nechte alespoň hodinu chladit. To umožní, aby se chutě nasákly a propojily.
  4. Nakrájejte bochník chleba nebo bagety šikmo na 12 silných plátků a lehce je opečte, dokud nebudou z obou stran světle hnědé.
  5. Směs podávejte na teplých plátcích chleba.
  6. Pokud dáváte přednost směsi při pokojové teplotě, vyjměte ji z lednice půl hodiny před podáváním.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang