Plátky mozzarelly se podávají s rajčaty, čerstvou bazalkou a pokapané olivovým olejem. Ideální alternativa salátu zejména v létě, kdy můžete rajčata a bazalku získat ze zahrádky.
Příprava
- celkový čas: 10 minut
- počet porcí: 6
Ingredience
- 3 velká rajčata nakrájená na plátky
- 2 balení sýra mozzarella nakrájeného na plátky
- ¼ hrnku olivového oleje
- ¼ hrnku balzamikového octa
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžičky mletého černého pepře
- ¼ hrnku čerstvé bazalky natrhané na kousky
Postup
Na velký servírovací talíř položte plátky rajčat střídavě s plátky mozzarelly.
Ve sklenici s těsně přiléhajícím víčkem smíchejte olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Dobře protřepejte. Rajčata a mozzarellu pokapejte a následně posypte bazalkou.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 199 kcal
- 10,1 g bílkovin
- 6,2 g sacharidů
- 15,2 g tuků
- 24,2 mg cholesterolu