Plátky mozzarelly se podávají s rajčaty, čerstvou bazalkou a pokapané olivovým olejem. Ideální alternativa salátu zejména v létě, kdy můžete rajčata a bazalku získat ze zahrádky.

Příprava

  • celkový čas: 10 minut
  • počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 velká rajčata nakrájená na plátky
  • 2 balení sýra mozzarella nakrájeného na plátky
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • ¼ hrnku balzamikového octa
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ hrnku čerstvé bazalky natrhané na kousky

Postup

Na velký servírovací talíř položte plátky rajčat střídavě s plátky mozzarelly.

Ve sklenici s těsně přiléhajícím víčkem smíchejte olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Dobře protřepejte. Rajčata a mozzarellu pokapejte a následně posypte bazalkou.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na 1 porci:

  • 199 kcal
  • 10,1 g bílkovin
  • 6,2 g sacharidů
  • 15,2 g tuků
  • 24,2 mg cholesterolu
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang