Když otevřete domovní dveře a na přivítanou na vás zírá louže a voda kapající ze zdi, nevěstí to nic dobrého. Náš bojler se bohužel rozhodl odejít do věčných lovišť zrovna když jsme nebyli doma a tak jsme přišli k pěkné potopě. Celý víkend se tedy odehrával ve znamení sušení, úklidu a díky tomu, že můj drahý je práce všeho druhu, tak i výměny bojleru. Abych mu tu námahu trochu osladila, upekla jsem tyhle nadýchané kokosové cupcaky a osladili jsme si život.
Na cca 20 ks budete potřebovat
- 230 g cukru
- 120 g másla
- 2 vejce
- 140 g hladké mouky
- 140 g polohrubé mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- špetku soli
- 300 ml podmáslí
- 20 kostiček bílé čokolády
Na krém
- 100 g bílé čokolády
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 1 šlehačka
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V menší míse ušlehejte máslo s cukrem, poté zašlehejte vejce (po jednom).
- Ve druhé míse smíchejte suché suroviny – mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a kokos.
- Promíchejte máslovou směs s moučnou a poté vmíchejte podmáslí.
- Naplňte asi do 2/3 košíčků, doprostřed každého cupcake zapíchněte kostičku bílé čokolády a pečte cca 15 minut.
Krém
- Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a nechte vychladnout.
- Když už čokoláda není teplá, zašlehejte do ní tvaroh.
- Zvlášť ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte do tvarohového krému.
- Dejte na půl hodiny do lednice a poté jím ozdobte vychladlé cupcaky.
- Nahoru každého cucpaku dejte polovinu kuličky Raffaella.
Redakce Receptik.cz