Špenát a houby jsou skvělou kombinací, která zasytí a dodá tělu, co potřebuje. Vyzkoušejte chutný quiche na bramborové krustě a potěšte tak své chuťové pohárky.
Ingredience
- 3 velké brambory
- 1 balení tofu natural
- 150 ml zakysaného sojového nápoje
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g žampionů
- 2 hrsti špenátu
- 1 stroužek česneku
- hrst čerstvé pažitky
- hrst čerstvé bazalky
- pepř, sůl
Postup
- Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vytřeme olejem nebo vyložíme papírem na pečení na dno a na okraje, poklademe plátky brambor.
- Na olivovém oleji osmahneme žampiony nakrájené na plátky, celý stroužek česneku a po přibližně 3 minutách přidáme čerstvý špenát. Restujeme, dokud se špenát nespaří na poloviční velikost.
- Osolíme, opepříme, vyjmeme česnek a stáhneme z ohně.
- Tofu a zakysaný sojový nápoj rozmixujeme dohladka. Smícháme se směsí žampionů a špenátu, s nasekanou pažitkou a bazalkou a celou směs dochutíme solí a pepřem.
- Náplň nalijeme na plátky brambor. Pečeme 35-40 minut při 180 stupních, po upečení necháme
ještě 5 minut „sednout“.