Pudink s chia semínky

Tento vanilkovo-pomerančový chia pudink je velmi a jeho příprava je velmi snadná.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut (plus 2 hodiny nechat odstát)
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 1 šálek domácího kešu mléka, mandlového mléka nebo lehkého kokosového mléka
  • ½ lžičky pomerančové kůry, nejlépe z bio pomeranče
  • ⅛ lžička vanilkového extraktu, více podle chuti
  • 3 lžíce chia semínek
  • doporučené polevy: kapka medu nebo javorového sirupu, nakrájené banány, strouhaný kokos, opražené nasekané ořechy

Postup

  1. V malé sklenici nebo misce smíchejte mléko, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt.
  2. Ochutnejte, a pokud chcete výraznější vanilkovou chuť, přidejte ještě ⅛ lžičky vanilkového extraktu.
  3. Vmíchejte chia semínka.
  4. Směs nechte asi 15 minut odpočívat a poté ji znovu prošlehejte, abyste rozbili případné hrudky.
  5. Zakryjte mísu a nechte ji v chladničce alespoň 2 hodiny (nebo přes noc), dokud chia semínka neabsorbují dostatek vlhkosti, aby dosáhla pudinkové konzistence.
  6. Během procesu můžete směs občas promíchat.
  7. Před podáváním ještě jednou promíchejte, aby nebyly hrudky chia semínek.
  8. Podávejte s kapkou medu nebo javorového sirupu na povrchu a s dalšími přídavky, které máte rádi.
  9. Tento pudink vydrží přikrytý v chladničce asi 5 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang