Tento vanilkovo-pomerančový chia pudink je velmi a jeho příprava je velmi snadná.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut (plus 2 hodiny nechat odstát)
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 1 šálek domácího kešu mléka, mandlového mléka nebo lehkého kokosového mléka
- ½ lžičky pomerančové kůry, nejlépe z bio pomeranče
- ⅛ lžička vanilkového extraktu, více podle chuti
- 3 lžíce chia semínek
- doporučené polevy: kapka medu nebo javorového sirupu, nakrájené banány, strouhaný kokos, opražené nasekané ořechy
Postup
- V malé sklenici nebo misce smíchejte mléko, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt.
- Ochutnejte, a pokud chcete výraznější vanilkovou chuť, přidejte ještě ⅛ lžičky vanilkového extraktu.
- Vmíchejte chia semínka.
- Směs nechte asi 15 minut odpočívat a poté ji znovu prošlehejte, abyste rozbili případné hrudky.
- Zakryjte mísu a nechte ji v chladničce alespoň 2 hodiny (nebo přes noc), dokud chia semínka neabsorbují dostatek vlhkosti, aby dosáhla pudinkové konzistence.
- Během procesu můžete směs občas promíchat.
- Před podáváním ještě jednou promíchejte, aby nebyly hrudky chia semínek.
- Podávejte s kapkou medu nebo javorového sirupu na povrchu a s dalšími přídavky, které máte rádi.
- Tento pudink vydrží přikrytý v chladničce asi 5 dní.