Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou.
Ingredience na 1 porci
- 120 g filetu ze pstruha lososovitého, případně z lososa
- 35 ml smetany, špetka šafránu
- 200 g oloupaných brambor nakrájených na tenké plátky
- ¼ čerstvého fenyklu
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- bobkový list
Postup
Brambory a fenykl povaříme cca 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, špetkou soli a pepře. Poté je scedíme a vyložíme na máslem vymazaný pekáček. Nahoru položíme osolenou a opepřenou rybu a přelijeme ohřátou smetanou s šafránem. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů.
Podáváme s jakoukoli zeleninou uvařenou v páře, např. s brokolicí nebo zelenými fazolkami.
A co připravit příště – zde tip na další chutné recepty na lososa, recept na lososa v troubě a recept na zapečené těstoviny s lososem.