Tento recept na provensálské bylinky vznikl na základě mnoha různých receptů. Tato verze je z klasického koření ze sušených bylinek, které skvěle chutná v salátech a na rybách, kuřecím, hovězím nebo vepřovém mase. Její vůně je úžasná.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 1 šálek
Ingredience
- 2 lžíce sušeného rozmarýnu
- 1 lžíce fenyklového semínka
- 2 lžíce sušené saturejky
- 2 lžíce sušeného tymiánu
- 2 lžíce sušené bazalky
- 2 lžíce sušené majoránky
- 2 lžíce sušených květů levandule
- 2 lžíce sušené italské petrželky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušeného pelyňku estragon
- 1 lžička prášku z bobkového listu
Postup
- Rozmarýn a fenyklové semínko rozemelte v mlýnku na koření a přendejte do mísy.
- Do mísy přidejte saturejku, tymián, bazalku, majoránku, levanduli, petržel, oregano, pelyněk estragon a bobkový prášek.
- Dobře promíchejte.
- Mezi jednotlivými použitími skladujte ve vzduchotěsné nádobě.