Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí – to je nezbytná tečka, která tyto knedlíky podtrhuje. A místo opečené strouhanky s cukrem navrch opražená mandlová mouka/podrcené mandle. O sladkost se postarají čerstvé jahody.
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: méně než 5 minut
Ingredience na cca 13 knedlíků:
- 250g bio plnotučného tvarohu
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- 1+1/4 hrnku tapiokového škrobu
- 1 šťastné vejce
- špetka soli
Navrch:
- ghí – rozpuštěné
- jogurt řeckého typu
- mandlová mouka – opražená jahody
Postup:
Smíchejte si v misce tvaroh s vajíčkem, solí a mandlovou moukou. Poté přidávejte postupně 1 hrnek + 1/4 hrnku tapiokového škrobu, dokud vám nevznikne hezké těsto. Nebude tak pružné jako z klasické mouky, ale musejí vám jít z něho tvořit v ruce hezké placičky.
Ty naplňte očištěnými jahodami a vytvarujte do knedlíků. Jakmile budete mít knedlíky takto vytvořené, dejte si vařit vodu do velkého hrnce. Knedlíky vařte 3-5 minutek. Mezitím si opražte na pánvi na sucho mandlovou mouku.
Pokud myslíte, že budete potřebovat za každou cenu doslazovat, přidejte v tomto kroku do opražené mandlové mouky v pánvi například kokosový cukr nebo trochu medu.
Servírujte na talíř se 2 lžícemi řeckého jogurtu a čerstvými jahodami, zakápněte dvěmi lžícemi rozpuštěného ghí a zasypte opraženou mandlovou moukou.