jahodové knedlíky

Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí – to je nezbytná tečka, která tyto knedlíky podtrhuje. A místo opečené strouhanky s cukrem navrch opražená mandlová mouka/podrcené mandle. O sladkost se postarají čerstvé jahody.

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření: méně než 5 minut

Ingredience na cca 13 knedlíků:

  • 250g bio plnotučného tvarohu
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1+1/4 hrnku tapiokového škrobu
  • 1 šťastné vejce
  • špetka soli

Navrch:

  • ghí – rozpuštěné
  • jogurt řeckého typu
  • mandlová mouka – opražená jahody

img_0532-4712448 img_0533-4841085

Postup:

Smíchejte si v misce tvaroh s vajíčkem, solí a mandlovou moukou. Poté přidávejte postupně 1 hrnek + 1/4 hrnku tapiokového škrobu, dokud vám nevznikne hezké těsto. Nebude tak pružné jako z klasické mouky, ale musejí vám jít z něho tvořit v ruce hezké placičky.

Ty naplňte očištěnými jahodami a vytvarujte do knedlíků. Jakmile budete mít knedlíky takto vytvořené, dejte si vařit vodu do velkého hrnce. Knedlíky vařte 3-5 minutek. Mezitím si opražte na pánvi na sucho mandlovou mouku.

Pokud myslíte, že budete potřebovat za každou cenu doslazovat, přidejte v tomto kroku do opražené mandlové mouky v pánvi například kokosový cukr nebo trochu medu.

Servírujte na talíř se 2 lžícemi řeckého jogurtu a čerstvými jahodami, zakápněte dvěmi lžícemi rozpuštěného ghí a zasypte opraženou mandlovou moukou. 


IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang