Hrách a kroupy – kočičí svatba
Pokrm kočičí svatba patří mezi tradiční české pokrmy. Jedná se o pokrm, který je ze...
Přílohy patří neodmyslitelně k hlavnímu jídlu a ačkoliv je zvykem mít přílohu na stejném talíři s ostatními surovinami, v dnešní době se čím dál více dávají přílohy na vedlejší talíř. Obvyklé je to především u bramborových příloh, jako jsou hranolky, americké brambory nebo krokety.
Mimo bramborových příloh se nabízí i mnoho druhů rýže nebo těstovin. Oblíbenými přílohami k omáčkám jsou bezpochyby knedlíky, ať už houskové, bramborové, kynuté, karlovarské nebo jen špekové knedlíky se zelím.
Velkou oblibou se v současné gastronomii těší i známý kuskus, bulgur nebo quinoa. Oblíbené bývají také luštěniny, které jsou nejvíce spojovány s uzeninami, především s uzeným masem.
V letních měsících v čase grilování je velmi oblíbenou přílohou grilovaná zelenina, a pokud je navíc vypěstovaná na vlastní zahrádce, to je teprve to pravé kouzlo. Jako příloha se dá také použít i salát nebo různé druhy pečiva.
Hrách a kroupy – kočičí svatba
Pokrm kočičí svatba patří mezi tradiční české pokrmy. Jedná se o pokrm, který je ze...
Recept na sladkokyselé červené zelí
Sladkokyselé červené zelí je snadnou přílohou mnoha pokrmům. Skvěle se hodí ke...
Recept na opečenou slaninu v troubě
Pokud hledáte chutný a snadný způsob přípravy slaniny, zkuste ji upéct v troubě. Slanina...
Recept na opečené brambory
Díky směsi koření vznikne z tohoto receptu chutná a atraktivní příloha. Hodí se téměř...
Recept – dušená mrkev s hráškem
Dušená mrkev s mraženým hráškem - klasická příloha. Tyto barevné recepty si zamilují...
Chlupaté knedlíky se slaninou – recept
Chlupaté knedlíky jsou kapky se strukturou podobnou "sušenkám". Jejich příprava je...
Recept na nejlepší pečené papriky
Pečené papriky jsou ochucené olivovým olejem, oreganem a drcenou červenou paprikou....
Recept na dýňovou kaši
Dýňová kaše je základní podzimní a zimní ingrediencí, která přináší okamžitou...
Recept na krémové těstovinové motýlky
Dodejte svému jídlu šmrnc těmito omáčkovými těstovinami. Je to vynikající příloha k...
Recept na bramborový salát s bylinkami
Tento recept na zdravý bramborový salát je plný čerstvé chuti. Neobsahuje majonézu, snadno...
Recept na nejlepší hnědé máslo
Vylepšete své recepty o oříškovou vůni hnědého másla. Snadno si ho vyrobíte doma a je...
Recept na smažené zelené fazolky se zázvorem a cibulkou
Smažené zelené fazolky s čerstvým zázvorem a cibulí jsou zdravou a snadnou přílohou....
Cuketové placky a cukeťáky – nejlepší recept
Cuketa je úžasná lehká zelenina s velmi nízkou energetickou hodnotou, vysokým obsahem...
Nejlepší grilovaná zelenina – recept – v troubě i na grilu
Jakmile se přehoupne červenec, připravuje se grilovaná zelenina na grilu téměř každý...
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Zelí vs. kapusta – kapustové zelí
Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...
Recept na červené fazole s rýží
O fazolích se často mluví jako o surovině, která je bohatá na bílkoviny. Je to...
Recept na staromódní nádivku
Tento recept na dresink ke krocanovi je staromódní klasika. Lze ji připravit podle návodu v...
Recept na KFC brambory s omáčkou
KFC brambory jsou známé pro měkkou, krémovou bramborovou kaši zalitou jejich...
Recept na pečenou okru
Dušená okra je skvělá, ale pro zpestření ji čas od času upečte. Je to tak jednoduché a...
Recept na salát z červené řepy s rukolou a balzamikovou zálivkou
Tento salát z červené řepy chutná fantasticky a jeho příprava je tak jednoduchá. Jedná se...
Recept na nejlepší Gratin Dauphinois
Naprosto neodolatelná krémová bramborová příloha, která obsahuje jen velmi málo...
Recept na bombajské brambory
Vychutnejte si bombajské brambory jako skvělou přílohu k velkolepé hostině. Tyto brambory na...
Recept na pečenou kořenovou zeleninu s rajčaty a kapustou
Zahřejte se v zimě tímto příjemným ragú z pečené kořenové zeleniny s rajčaty a...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang