
Krevety ve fritéze – recept
Smažené krevety jsou kulinářským požitkem, který v sobě spojuje šťavnatou chuť...
Přílohy patří neodmyslitelně k hlavnímu jídlu a ačkoliv je zvykem mít přílohu na stejném talíři s ostatními surovinami, v dnešní době se čím dál více dávají přílohy na vedlejší talíř. Obvyklé je to především u bramborových příloh, jako jsou hranolky, americké brambory nebo krokety.
Mimo bramborových příloh se nabízí i mnoho druhů rýže nebo těstovin. Oblíbenými přílohami k omáčkám jsou bezpochyby knedlíky, ať už houskové, bramborové, kynuté, karlovarské nebo jen špekové knedlíky se zelím.
Velkou oblibou se v současné gastronomii těší i známý kuskus, bulgur nebo quinoa. Oblíbené bývají také luštěniny, které jsou nejvíce spojovány s uzeninami, především s uzeným masem.
V letních měsících v čase grilování je velmi oblíbenou přílohou grilovaná zelenina, a pokud je navíc vypěstovaná na vlastní zahrádce, to je teprve to pravé kouzlo. Jako příloha se dá také použít i salát nebo různé druhy pečiva.
Krevety ve fritéze – recept
Smažené krevety jsou kulinářským požitkem, který v sobě spojuje šťavnatou chuť...
Recept na nejlepší sýrový dip
Sýrový dip je klasická svačinka, kterou si můžete vychutnat různými způsoby. Ať už si...
Recept na křupavou slaninu z horkovzdušné fritézy
Příprava křupavé slaniny v horkovzdušné fritéze je tak snadná. Takto připravenou slaninu...
Recept na salát Coleslaw z červeného zelí
Coleslaw je salát z bílého nebo červeného zelí a jeho příprava je snadná. Při...
Recept na křupavé bramborové placky
Bramboráky jsou mělce smažené placky z nastrouhaných nebo mletých brambor, macesové mouky...
Recept na brokolici vařenou na páře
Naučte se, jak pokaždé dokonale připravit brokolici v páře. Dochuťte ji solí, pepřem a...
Recept na nejlepší smažené žampiony
Smažené žampiony jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů mezi milovníky hub. Tato...
Křupavé pečené brambory – snadný recept
Z brambor si můžete připravit celou řadu různých pokrmů – například tyto křupavé...
Základní recept na černé fazole
Hledáte recept na černé fazole? Tato zdravá a chutná luštěnina má překvapivě velké...
Recept na hranolky z horkovzdušné fritézy
Připravte si mražené hranolky v horkovzdušné fritéze a uvidíte, že budou chutnat jako v...
Recept na pečené česnekové brambory
Brambory jsou univerzální pochoutkou a velmi oblíbenou přílohou k mnoha pokrmům. Mezi jedny...
Recept na restované zelené fazolky s česnekem
Milujete zelené fazolky? Zkuste si je udělat podle klasického receptu s česnekem. Zelené...
Recept na zelené fazolky na másle a česneku
Zelené fazolky na másle a česneku skvěle vypadají, výborně chutnají, a představují...
Hrách a kroupy – kočičí svatba
Pokrm kočičí svatba patří mezi tradiční české pokrmy. Jedná se o pokrm, který je ze...
Recept na sladkokyselé červené zelí
Sladkokyselé červené zelí je snadnou přílohou mnoha pokrmům. Skvěle se hodí ke...
Recept na opečenou slaninu v troubě
Pokud hledáte chutný a snadný způsob přípravy slaniny, zkuste ji upéct v troubě. Slanina...
Recept na opečené brambory
Díky směsi koření vznikne z tohoto receptu chutná a atraktivní příloha. Hodí se téměř...
Recept – dušená mrkev s hráškem
Dušená mrkev s mraženým hráškem - klasická příloha. Tyto barevné recepty si zamilují...
Chlupaté knedlíky se slaninou – recept
Chlupaté knedlíky jsou kapky se strukturou podobnou "sušenkám". Jejich příprava je...
Recept na nejlepší pečené papriky
Pečené papriky jsou ochucené olivovým olejem, oreganem a drcenou červenou paprikou....
Recept na dýňovou kaši
Dýňová kaše je základní podzimní a zimní ingrediencí, která přináší okamžitou...
Recept na nejlepší hnědé máslo
Vylepšete své recepty o oříškovou vůni hnědého másla. Snadno si ho vyrobíte doma a je...
Recept na smažené zelené fazolky se zázvorem a cibulkou
Smažené zelené fazolky s čerstvým zázvorem a cibulí jsou zdravou a snadnou přílohou....
Cuketové placky a cukeťáky – nejlepší recept
Cuketa je úžasná lehká zelenina s velmi nízkou energetickou hodnotou, vysokým obsahem...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang