Jednoduchý indický chléb bez droždí – recept
Snadný recept na měkký chléb oceníte, když nemáte hodiny na kynutí těsta. Ideální je k...
Přílohy patří neodmyslitelně k hlavnímu jídlu a ačkoliv je zvykem mít přílohu na stejném talíři s ostatními surovinami, v dnešní době se čím dál více dávají přílohy na vedlejší talíř. Obvyklé je to především u bramborových příloh, jako jsou hranolky, americké brambory nebo krokety.
Mimo bramborových příloh se nabízí i mnoho druhů rýže nebo těstovin. Oblíbenými přílohami k omáčkám jsou bezpochyby knedlíky, ať už houskové, bramborové, kynuté, karlovarské nebo jen špekové knedlíky se zelím.
Velkou oblibou se v současné gastronomii těší i známý kuskus, bulgur nebo quinoa. Oblíbené bývají také luštěniny, které jsou nejvíce spojovány s uzeninami, především s uzeným masem.
V letních měsících v čase grilování je velmi oblíbenou přílohou grilovaná zelenina, a pokud je navíc vypěstovaná na vlastní zahrádce, to je teprve to pravé kouzlo. Jako příloha se dá také použít i salát nebo různé druhy pečiva.
Jednoduchý indický chléb bez droždí – recept
Snadný recept na měkký chléb oceníte, když nemáte hodiny na kynutí těsta. Ideální je k...
Pečená zelenina – recept
Umět dobře připravit pečenou zeleninu je opravdu důležité. Abyste dosáhli co nejlepších...
Domácí moučné tortilly – recept
Tradiční tortilly – kdo by je nemiloval? Ty domácí jsou mnohem lepší než kupované v...
Nejjednodušší pšeničný chléb – recept
Pšeničný chléb patří mezi oblíbené druhy pečiva, a můžete jej servírovat se sýrem,...
Glazované mrkvičky recept
Hledáte tip na zdravou, chutnou večeři? Naučte se s námi snadno a rychle připravit tyto...
Nejlepší recept na černé fazole
Černé fazole jsou kvalitní luštěninou, která nejen výborně chutná, ale je také...
Bylinkové knedlíčky z tofu s kuskusem
Bylinkové knedlíčky patří mezi recepty z tofu, které lze využít jako oblíbenou křupavou...
Jednoduchý recept na pečenou máslovou dýni
Naučte se, jak pokaždé dokonale připravit máslovou dýni. Vychutnejte si pečenou máslovou...
Jednoduchý recept na vařenou kukuřici
Naučte se vařit kukuřičný klas. Sladká, šťavnatá a zlatavá kukuřice je tou nejlepší...
Skvělý recept na španělskou rýži
Doba přípravy: 35 minut Počet porcí: 5 Ingredience 2 polévkové lžíce extra...
Nejlepší recept na pečené batáty
Batáty jsou pozoruhodnou a velmi variabilní potravinou. Pokud jste si nedávno ze zvědavosti...
Recept na jednoduché domácí gnocchi
Mezi oblíbené pochoutky italské kuchyně patří gnocchi. K přípravě této vynikající...
Kukuřičný klas v mikrovlnce – recept
Tento recept na kukuřičný klas je jednoduchý a ideální pro případ, že vám dojde místo...
Grilovaná kukuřice na mexický způsob – recept
Grilovaná kukuřice neodmyslitelně patří k létu a grilovačkám. Zkusili jste někdy tu na...
Klasický těstovinový salát – recept
Tento salát si zamiluje snad každý. Jeho svěží, příjemná chuť se skvěle hodí v...
Pečená růžičková kapusta – recept
Růžičková kapusta může být pro někoho kontroverzní zeleninou. Pravdou ovšem je, že...
Recept na vynikající dušené žampiony
Tyto houby jsou typickou přílohou ke všem druhům steaků. Výborné jsou také k pečeným...
Recept na přípravu domácích gnocchi
Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience 2 brambory2 hrníčky hladké...
Recept na nejlepší mexickou rýži
Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience 3 lžíce rostlinného oleje1...
Nejlepší recept na česnekový chléb
Čas přípravy: 20 minut Počet porcí: 8 Ingredience 1/2 hrnku rozpuštěného másla3...
Recept na salát ze tří druhů fazolí
Fazole jsou zdravým a dostupným zdrojem proteinů, a v kombinaci se zeleninou, dalšími...
Recept na křupavou pečenou cizrnu
Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo...
Smažené zelí se slaninou, cibulí a česnekem – recept
Toto smažené zelí se slaninou je dokonalým zpestřením klasického nedělního oběda. Hodí...
Recept na gratinované brambory
Tenké plátky brambor pomalu upečené v troubě se smetanou a česnekem, to je ta...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang