Rychlý recept na nakládané jalapeños
Ingredience 0,2 kg jalapeños1 červená paprika1 šálek jablečného octa (nebo bílého...
Zeleninové přílohy jsou oblíbenou variantou pro dietnější typ příloh. V letních měsících je skvělou volbou k masu či rybě grilovaná zelenina, která může být nejen jako příloha, avšak také jako hlavní jídlo s dobrým dipem.
Oblíbenými jsou také přílohové saláty, které mohou být buď jednodruhové nebo mohou disponovat více druhy zeleniny, doplněné bývají o nějaký dressing či zálivku.
Rychlý recept na nakládané jalapeños
Ingredience 0,2 kg jalapeños1 červená paprika1 šálek jablečného octa (nebo bílého...
Křupavé nakládané zelené fazolky – recept
Ingredience 1 kg čerstvých zelených fazolek2 ½ šálku bílého destilovaného octa2...
Květákový tabouleh
Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...
Pečené papriky plněné rýží a fazolemi – recept
Tyto plněné papriky chutnají jinak než ty, které každý zná z dětství. Jsou bezmasé a...
Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat
Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...
Avokádovo-pomerančová salsa s chilli
Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Rajská rajčata
Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...
Recept – kuřecí prsíčka s patizonem a pórkem
Ingredience: 200 g masa z kuřecích prsíček1 menší patizon1 pórekvegeta1 lžíce octa2...
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více...
Marinované tofu – recept – s chřestem, pyré z pečeného tuřínu a hrášku a okurkové Cinzano
Je to docela výzva, vymyslet veganský předkrm, který by chutnal fakt hodně dobře, byl by...
Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy
Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy. Jak je často vidět na Instagramu, přidávají se klidně...
Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky
Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...
Dýňové pyré
Je tu jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel -...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Dušená Mrkev – Recept
Ingredience 60 dkg mrkve 5 dkg másla 4 dkg cukru sůl 2 dkg mouky voda nebo...
Letní souboj chutí a vitamínů: mrkev vs. kedlubna
Latinský název mrkve je Daucus carota a tohle její pojmenování proniklo i do češtiny...
„Listovkový“ TOP 10 – zelenina
Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....
Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang