Zeleninové přílohy

Zeleninové přílohy jsou oblíbenou variantou pro dietnější typ příloh. V letních měsících je skvělou volbou k masu či rybě grilovaná zelenina, která může být nejen jako příloha, avšak také jako hlavní jídlo s dobrým dipem.

Oblíbenými jsou také přílohové saláty, které mohou být buď jednodruhové nebo mohou disponovat více druhy zeleniny, doplněné bývají o nějaký dressing či zálivku.

Další kategorie

Rychlý recept na nakládané jalapeños 

Ingredience 0,2 kg jalapeños1 červená paprika1 šálek jablečného octa (nebo bílého...

Křupavé nakládané zelené fazolky – recept

Ingredience 1 kg čerstvých zelených fazolek2 ½ šálku bílého destilovaného octa2...

Květákový tabouleh

Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...

Pečené papriky plněné rýží a fazolemi – recept

Tyto plněné papriky chutnají jinak než ty, které každý zná z dětství. Jsou bezmasé a...

spagety-z-cukety-4999462

Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat

Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...

Avokádovo-pomerančová salsa s chilli

Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s...

úprava rajčat

Úprava rajčat

Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...

tomatoes_rajcata-4-300x225-1628858

Rajská rajčata

Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...

Recept – kuřecí prsíčka s patizonem a pórkem

Ingredience: 200 g masa z kuřecích prsíček1 menší patizon1 pórekvegeta1 lžíce octa2...

Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více...

Marinované tofu – recept – s chřestem, pyré z pečeného tuřínu a hrášku a okurkové Cinzano

Je to docela výzva, vymyslet veganský předkrm, který by chutnal fakt hodně dobře, byl by...

kapustové chipsy

Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy

Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy. Jak je často vidět na Instagramu, přidávají se klidně...

biftek

Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky

Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...

dýňové pyré

Dýňové pyré

Je tu jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel -...

Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré

Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...

Dušená Mrkev – Recept

Ingredience 60 dkg mrkve 5 dkg másla 4 dkg cukru sůl 2 dkg mouky voda nebo...

Letní souboj chutí a vitamínů: mrkev vs. kedlubna

Latinský název mrkve je Daucus carota a tohle její pojmenování proniklo i do češtiny...

„Listovkový“ TOP 10 – zelenina

Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....

Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku

Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang