Zapečené brambory

Zapečené brambory jsou velmi oblíbeným bramborovým jídlem, které se dá připravit jak s masem, tak i jako bezmasý pokrm. Navíc jsou zapečené brambory velmi jednoduché a časově nenáročné, takže je zvládne i začátečník.

Do zapečených brambor se dají použít téměř všechny suroviny, které doma zbydou, ať už jsou to uzeniny, zelenina nebo sýry. Na zapečení je nejvíce využívána smetana, která se obvykle smíchá s vajíčkem, avšak například maso se může před pokladením brambor potřít třeba hořčicí či jinou omáčkou.

Další kategorie

Recept na zapečený sladký bramborový nákyp

Tento zapečený nákyp ze sladkých brambor s lahodnou pekanovou polevou je dobrý a krémový....

Recept na smetanové gratinované brambory

Krémová sýrová omáčka a jemné brambory v tomto klasickém francouzském pokrmu vytvářejí...

Recept na kandované batáty

Tento recept na kandované batáty je jednoduchý a rychlý způsob, jak si vychutnat oblíbené...

Pečené brambory s kořenovou zeleninou

Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...

Recept na zapečenou brokolici se sýrem

Skvělý zeleninový pokrm, na kterém si pochutnají i vaše děti. Příprava Příprava:...

pastyrsky_kolac

Recept na pastýřský koláč

Připravte si klasický koláč s masem a bramborami a pořádně si ho...

Brambory pečené na rozmarýnu – recept

Příprava Příprava: 8 minutDoba pečení: 60 minutPočet porcí: 3Obtížnost:...

Recept na brambory se sýrem a bylinkami

Příprava a podávání tohoto receptu na brambory je naprosto zábavné. Čerstvé bylinky,...

zapečené krokety

Recept na zapečené krokety

Rychlý a jednoduchý recept na zapečené krokety, který si zamiluje...

gratinovane_brambory

Recept na gratinované brambory

Tenké plátky brambor pomalu upečené v troubě se smetanou a česnekem, to je ta...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory jsou lahůdkou k televizi nebo jako hlavní chod. Neurazí, naopak...

Recept – zapečené brambory se sýrem

Ingredience: 900 g opláchnutých neoloupaných brambor nakrájených na klínky2 lžíce...

Recept – francouzské brambory

Ingredience: 1 kg brambor200 – 250 g uzeného masa, salámu, špekáčků nebo točeného...

Brambory

Zní to trochu filozoficky, přitom bude řeč o těch „nejobyčejnějších“ bramborách....

Brambory vs. sladké brambory

Ačkoli jsou si podobné tvarem, jménem i kuchyňskou přípravou, botanicky jde o dva různé...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang