Knedlíky

Knedlíky jsou nejoblíbenější přílohou k různým omáčkám, a to především houskové knedlíky, nejčastěji ke svíčkové, rajské nebo koprové omáčce.

Naopak bramborové knedlíky se výborně hodí jako příloha k pečenému masu, především ke kachnímu nebo husímu, se zelím nebo špenátem. Oblíbené jsou také vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem.

Domácí knedlíky nejsou nijak těžké, většinou je potřeba buď starší rohlíky, housky nebo uvařené brambory ve slupce, polohrubá mouka, vajíčko, mléko a sůl. Mohou být i kynuté knedlíky, do kterých se přidává droždí.

Ovšem knedlíky nemusí být pouze houskové nebo bramborové, avšak mohou být i ovocné knedlíky, které se dají naplnit různými druhy ovoce.

Další kategorie

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang