Zelené listy, které jsou na vrcholu čerstvých svazků červené řepy, se často vyhazují. Příště však čerstvou řepu využijte naplno a nevyhazujte ji! Místo toho vyzkoušejte tento jednoduchý recept na 15minutovou přílohu, na které si pochutná celá rodina!
Ingredience
- 2 svazky červené řepy bez stonků
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje nebo podle chuti
- 2 stroužky česneku, mleté
- ¼ lžičky drcených vloček červené papriky (nepovinné)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 citrony, rozčtvrcené
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidejte zelenou řepu a vařte ji odkrytou, dokud nezměkne, asi 2 minuty.
- Slijte ji v cedníku a poté ji ihned ponořte na několik minut do ledové vody, aby se proces vaření zastavil. Jakmile je řepa studená, dobře ji osušte a nahrubo nasekejte.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Vmíchejte česnek a vločky červené papriky; vařte a míchejte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu.
- Vmíchejte nasekanou zeleninu, dokud se neobalí, a poté ji osolte a opepřete. Vařte, dokud není zelenina horká, zhruba 1 až 2 minuty.
- Podávejte s klínky citronu.