Česneková pomazánka s hořčicí – recept
Ingredience 500 g tvarohu2 měkké nízkotučné sýry5 utřených stroužků česneku1 lžíce...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Česneková pomazánka s hořčicí – recept
Ingredience 500 g tvarohu2 měkké nízkotučné sýry5 utřených stroužků česneku1 lžíce...
Báječná pomazánka – recept
Ingredience 50 g sýra Eidam1-2 trojúhelníčky taveného sýra1 cibule1/2 celeru1 majonéza3...
Játrová pomazánka – recept
Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...
Ďábelská pomazánka – recept
Ingredience 3 hermelíny2 nožičky párků nebo kousek salámu1 cibule1 majonéza1 kysaná...
Celerová pomazánka se sýrem
Ingredience 1/2 celeru menší mrkev 100 g tvrdého sýra dva stroužky...
Recept – bramborová paštika
Ingredience: 6 vařených brambor ve slupce3 lžíce krupice1,5 dcl vody5 vajec4 stroužky...
Pomazánka z Nivy
Ingredience 100 g Nivy100 g pomazánkového másla1 lžíce mléka nebo 1 lžíce...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang