Předkrmy

Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.

Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.

Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.

Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.

Další kategorie

Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky

Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...

Vajíčková pomazánka

Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...

Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka

Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...

Vaječná pomazánka se sýrem

Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...

Italské antipasti – nejlepší italská specialita

Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...

Francouzská celerová remuláda

V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...

Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku

Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...

Sýrová roláda

Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...

Lilková caponata s multicereálním croissantem

Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Dýňový hummus

Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...

Létem vonící rajčatová bruschetta

Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...

Křenová pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...

Hermelínová pomazánka – recept

Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...

Brynzová pomazánka – recept

Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...

Kedlubnová pomazánka s křenem – recept

Ingredience 300 g kedlubnypolovina citronujedna lžička nastrouhaného křenudvě vejce...

Houbová pomazánka Táňa – recept

Ingredience 2 kg krátce převařených hub5-6 feferonek0,5 kg cibule0,5 kg kapie0,5 l...

Fazolová pomazánka – recept

Ingredience 1 cibule100 g vařených fazolí1 kostka droždí3 lžíce namočených ovesných...

Česneková pomazánka s vejci – recept

Ingredience 2 měkké smetanové sýry2 natvrdo uvařená vejce100 g rostlinného másla5...

Česneková pomazánka s vařeným vejcem – recept

Ingredience 2 natvrdo vařená vejce50 g rostlinného másla100 g smetanového taveného...

Česneková červená pomazánka – recept

Ingredience 7 - 10 stroužků česneku (podle chuti) 4 sýry Bambino 1 kyselá...

Budapešťská pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...

Česneková pomazánka s kečupem – recept

Tato domácí česneková pomazánka je skvělá v kombinaci s čerstvými topinkami nebo...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang