Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka
Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Dýňový hummus
Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...
Létem vonící rajčatová bruschetta
Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...
Křenová pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...
Hermelínová pomazánka – recept
Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...
Brynzová pomazánka – recept
Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...
Kedlubnová pomazánka s křenem – recept
Ingredience 300 g kedlubnypolovina citronujedna lžička nastrouhaného křenudvě vejce...
Houbová pomazánka Táňa – recept
Ingredience 2 kg krátce převařených hub5-6 feferonek0,5 kg cibule0,5 kg kapie0,5 l...
Fazolová pomazánka – recept
Ingredience 1 cibule100 g vařených fazolí1 kostka droždí3 lžíce namočených ovesných...
Česneková pomazánka s vejci – recept
Ingredience 2 měkké smetanové sýry2 natvrdo uvařená vejce100 g rostlinného másla5...
Česneková pomazánka s vařeným vejcem – recept
Ingredience 2 natvrdo vařená vejce50 g rostlinného másla100 g smetanového taveného...
Česneková červená pomazánka – recept
Ingredience 7 - 10 stroužků česneku (podle chuti) 4 sýry Bambino 1 kyselá...
Budapešťská pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...
Česneková pomazánka s kečupem – recept
Tato domácí česneková pomazánka je skvělá v kombinaci s čerstvými topinkami nebo...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang