Předkrmy

Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.

Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.

Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.

Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.

Další kategorie

avokado_toast

Recept na toast s avokádem a vejcem

Avokádový toast s vejcem tvoří dokonalou snídani. A dokonalý avokádový toast začíná...

Tortillové rolky – jednoduchý recept na předkrm

Tyto krémové sýrové rolky lze připravit předem a nakrájet je těsně před podáváním,...

hummus-2

Recept na domácí hummus

Naučte se připravit domácí hummus podle tohoto jednoduchého receptu! Je hotový za pár minut...

nejlepsi-kureci-recept

Nejlepší kuřecí koláč – recept

Objevte tajemství tohoto skvělého kuřecího koláče. Dává se do něj snadná náplň z...

okurkove-sendvice

Okurkové sendviče – recept

Jednoduché, snadné a chutné okurkové sendviče uspokojí vaši chuť na lehkou večeři nebo...

brie

Pečený sýr brie – recept

Představujeme vám ten nejjednodušší předkrm na světě – zapečený brie. Vyzkoušejte...

dabelska-vejce-recept

Klasický recept na ďábelská vejce

Ďábelská vejce jsou chutná pikantní klasika, kterou můžete servírovat prakticky kdykoliv....

balsamiikova-bruschetta-2

Recept na balzamikovou bruschettu

Bruschetta je klasický italský předkrm, který si snadno připravíte doma. Na opečený chléb...

vajickovy-salat-na-sendvice

Recept na lahodný vaječný salát na sendviče

Doba přípravy: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience 8 vajec½ šálku majonézy1...

krabi-kolacky

Marylandské krabí koláčky – recept

Tyto krabí koláčky původem z Marylandu si získávají uznání místních i přespolních...

Jarní závitky

Recept na nejlepší čerstvé jarní závitky – třeba s arašídovou omáčkou

Jarní závitky v restaurační kvalitě, které jsou neuvěřitelně snadné na přípravu,...

Zapeceny syr Brie

Recept na zapečený sýr Brie

Brie je lahodný plísňový sýr, který výborně chutná nejen studený, ale také tepelně...

Křupavé cibulové kroužky – recept

Ingredience 1 velká cibule, nakrájená na 1cm plátky, kroužky oddělené od sebeolej na...

Salát z červené řepy s kozím sýrem – recept

Salát z červené řepy s kozím sýrem představuje jedinečnou kombinaci chutí. Dodá vám...

Křupavé smažené kalamáry s česnekovou pastou aïoli – recept

Příprava: 10 min.Vaření: 10 min.Celkem: 20 minutNáročnost: mírně pokročilíPorce: 4-6...

Snadná ředkvičková pomazánka – recept

Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a...

Vaječná pomazánka (nejen) na sendviče – recept, návod

Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo...

Zdravá svačina pro děti

Děti opravdu milují jídla tučná, sladká a nezdravá. Houska se šunkou se také nedá jíst...

stihlejsi_jednohubky_z-kornbagety-1024x729-6370383

Viva Italia

Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...

recepty našich maminek a babiček

Recepty našich maminek, babiček a prababiček

Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...

Krevety aglio olio

Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...

Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy

Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...

mozaika-pastika-5511687

Paštika se šalvějí a koňakem

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...

Olivovo-kaparová tapenáda

Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang