Recept na toast s avokádem a vejcem
Avokádový toast s vejcem tvoří dokonalou snídani. A dokonalý avokádový toast začíná...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Recept na toast s avokádem a vejcem
Avokádový toast s vejcem tvoří dokonalou snídani. A dokonalý avokádový toast začíná...
Tortillové rolky – jednoduchý recept na předkrm
Tyto krémové sýrové rolky lze připravit předem a nakrájet je těsně před podáváním,...
Recept na domácí hummus
Naučte se připravit domácí hummus podle tohoto jednoduchého receptu! Je hotový za pár minut...
Nejlepší kuřecí koláč – recept
Objevte tajemství tohoto skvělého kuřecího koláče. Dává se do něj snadná náplň z...
Okurkové sendviče – recept
Jednoduché, snadné a chutné okurkové sendviče uspokojí vaši chuť na lehkou večeři nebo...
Pečený sýr brie – recept
Představujeme vám ten nejjednodušší předkrm na světě – zapečený brie. Vyzkoušejte...
Klasický recept na ďábelská vejce
Ďábelská vejce jsou chutná pikantní klasika, kterou můžete servírovat prakticky kdykoliv....
Recept na balzamikovou bruschettu
Bruschetta je klasický italský předkrm, který si snadno připravíte doma. Na opečený chléb...
Recept na lahodný vaječný salát na sendviče
Doba přípravy: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience 8 vajec½ šálku majonézy1...
Marylandské krabí koláčky – recept
Tyto krabí koláčky původem z Marylandu si získávají uznání místních i přespolních...
Recept na nejlepší čerstvé jarní závitky – třeba s arašídovou omáčkou
Jarní závitky v restaurační kvalitě, které jsou neuvěřitelně snadné na přípravu,...
Recept na zapečený sýr Brie
Brie je lahodný plísňový sýr, který výborně chutná nejen studený, ale také tepelně...
Křupavé cibulové kroužky – recept
Ingredience 1 velká cibule, nakrájená na 1cm plátky, kroužky oddělené od sebeolej na...
Salát z červené řepy s kozím sýrem – recept
Salát z červené řepy s kozím sýrem představuje jedinečnou kombinaci chutí. Dodá vám...
Křupavé smažené kalamáry s česnekovou pastou aïoli – recept
Příprava: 10 min.Vaření: 10 min.Celkem: 20 minutNáročnost: mírně pokročilíPorce: 4-6...
Snadná ředkvičková pomazánka – recept
Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a...
Vaječná pomazánka (nejen) na sendviče – recept, návod
Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo...
Zdravá svačina pro děti
Děti opravdu milují jídla tučná, sladká a nezdravá. Houska se šunkou se také nedá jíst...
Viva Italia
Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...
Recepty našich maminek, babiček a prababiček
Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy
Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...
Paštika se šalvějí a koňakem
Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...
Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang