Dokonalý salát s jablky, brusinkami a dýňovými semínky – recept
Představujeme vám báječný recept na chuťově i výživově bohatý a zdravý salát,...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Dokonalý salát s jablky, brusinkami a dýňovými semínky – recept
Představujeme vám báječný recept na chuťově i výživově bohatý a zdravý salát,...
Snadný krevetový ceviche s avokádem – recept
Jednoduché krevetové ceviche pro začátečníky, které se připravuje z pošírovaných krevet...
Pečená šunka s hnědým cukrem – recept
Pečená šunka s hnědým cukrem představuje dokonalou kombinaci chutí, kterou si okamžitě...
Jak si připravit guacamole – recept
Toto je nejlepší verze klasického dipu guacamole, jehož přísady jsou omezeny na minimum,...
Pomazánka z pečeného květáku
Jsou recepty, které se vám zdají na první pohled podezřelé. „To nemůže fungovat,“...
Špenátová pomazánka – recept na nejlepší špenátovou pomazánku
O špenátové pomazánce žádné dítě neřekne, že ji miluje. Pokud se ale špenát podaří...
Slavnostní menu – recepty
Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...
Pomazánka z pečené červené řepy
Kdo by neznal vajíčkovou, česnekovou nebo budapešťskou pomazánku? To jsou samozřejmě...
Recept na salát Caprese
Příprava Příprava: 15 minutPočet porcí: 6Obtížnost: Snadné Ingredience 680 g...
Recept na hovězí bůček
Dostali jste chuť na dokonale propečený hovězí bůček? Připravte si ho snadno díky našemu...
Kalifornské rolky – snadný recept
Všichni milovníci sushi si jistě oblíbí náš recept na vynikající kalifornské rolky....
Recept na snadné tzatziki s feta sýrem
Vneste do vašeho domova kousek slunného Řecka díky tomuto vynikajícímu receptu na řecké...
Recept na anglický bubble & squeak
Vyzkoušejte legendární anglické jídlo, které se připravuje z brambor a zelí. A v kombinaci...
Jednoduchý recept na krevety scampi
Máte volných 15 minut? Skvělé. Uděláme si česnekovo-máslové krevety na víně podle...
Empanadas – recept
Možná jste i vy na dovolené ve Španělsku ochutnali typické empanadas. Tento báječný pokrm...
Recept na čínskou omeletu Foo Young
Egg Foo Young je nadýchaná čínská vaječná omeleta plněná zeleninou a vepřovým masem...
Recept na vietnamský sendvič Bahn Mi
Nemusíte se trmácet široko daleko do asijské čtvrti, abyste si dali vietnamský sendvič....
Recept na vajíčka naměkko
Máte potíže s přípravou dokonalých vajec naměkko s tekutým středem? Stačí postupovat...
Salát z červené řepy – nejlepší recepty
Salát z červené řepy je nejen zdravý, ale také chutný. Receptů na zdravý salát z...
Mexická salsa Pico de Gallo – recept
Rychlý a snadný recept na mexický salátek či salsu Pico de Gallo, který je skvělým...
Recept na BLT toast s avokádem
Proslulý BLT toast vždy musí obsahovat tři základní ingredience. Jak již název napovídá,...
Jarní závitky, vietnamské a čínské závitky – nejlepší recepty
Jarní závitky se v Číně tradičně jedí během svátků jara, odtud také pochází jejich...
Pečená cuketa s parmazánem – recept
Máte problém s tím, že vám všichni sousedé vnucují své obří cukety jako byste jich sami...
Recept na párky v těstíčku
Ingredience 1 plechovka s těstem na croissanty 8 párků 1 vejce 1 lžíce...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang