Nejlepší recept na věnečky
Tyto domácí věnečky jsou vyrobeny z lehkého těsta, které se při pečení nafoukne. V této...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Nejlepší recept na věnečky
Tyto domácí věnečky jsou vyrobeny z lehkého těsta, které se při pečení nafoukne. V této...
Nejlepší recept na vejce Benedikt
Naučte se připravit nejlepší vejce Benedikt s pošírovanými vejci a snadnou holandskou...
Recept na dip z bílých fazolí
Na přípravu tohoto krémového dipu z bílých fazolí potřebujete pouze 4 ingredience a 5...
Recept na krevety zabalené ve slanině
Krevety ve slanině! Nesmírně dobré, grilované nebo pečené v troubě a ochucené chilli a...
Pikantní tuňákové sushi – recept
Tento recept na pikantní tuňákové sushi si snadno připravíte doma, i když se sushi teprve...
Recept na koláčky z tuňáka
Tyto chutné tuňákové koláčky jsou keto, paleo a bezlepkové. Neobsahují strouhanku - a...
Rajčatovo-bazalková bruschetta s balzamikovou polevou – recept
Klasickou rajčatovo-bazalkovou bruschettu si můžete připravit doma z jednoduchých a...
Recept na grilované avokádo se zeleninovým ceviche
Tyto grilované půlky avokáda s vegetariánským ceviche jsou veganské a bezlepkové! Jsou...
Studená špenátová roláda
Studená slaná roláda se špenátem je vhodná jako slaný pokrm například na oslavu jako...
Nadýchané smažené mozzarellové tyčinky
Recept na smaženou mozzarellu je velice populární v zámoří, kde se dají koupit přímo...
Recept na okurkový sendvič
Tento recept na krémový a křupavý sendvič s okurkou představuje krásnou rovnováhu mezi...
Recept na krabí salát
Krabí salát je lahodný pokrm, který kombinuje slanou chuť krabího masa s řadou čerstvých...
Sýrové kuličky se sýrem
Sýrové kuličky jsou lahodným a oblíbeným pochoutkou, kterou si můžete připravit na...
Recept – pomazánka z červeného zelí
Pomazánka z červeného zelí s majonézou je chutný a výživný způsob, jak si vychutnat...
Masová pomazánka – recept
Masová pomazánka patří k oblíbeným pokrmům v Česku. To není divu, protože je to...
Sýrová pomazánka – recept
Sýrová pomazánka je jednoduchá a chutná pomazánka, která je oblíbená na obložené...
Recept na jalapeños plněné sýrem ve slanině
Rozpůlené papričky jalapeños plněné smetanovým a strouhaným sýrem, paprikou a česnekem a...
Pravý kaviár – černý, červený a kaviárová pasta
Většina lidí si vybaví pod pojmem kaviár malou mističku s černými „kuličkami"....
Vejce Benedikt – nejlepší recept
Benediktovo vejce je tradiční klasický americký recept na brunchové jídlo, které je...
4 způsoby, jak připravit kraba – recept
Naučte se, jak snadno připravit kraba na čtyři různé způsoby. Od instantního hrnce po...
Recept na ústřice Rockefeller
Jednoduchý a rychlý recept na přípravu ústřic, které si Vaši přátelé jednoduše...
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Recept na paštiku z kuřecích jater
Pokud chcete, můžete kuřecí játra před přípravou receptu namočit asi na hodinu do mléka....
Recept na westernovou omeletu
Připravte si tuto bohatou omeletu jako v klasickém westernu. Následující suroviny vám...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang