Studené předkrmy

Předkrmy vždy představují pouze malou porci jídla, která má navnadit na hlavní chod. V případě podávání studeného předkrmu se nejprve podává aperitiv a poté předkrm, po předkrmu polévka a poté hlavní jídlo a zakončuje se dezertem.

Jako studený předkrm se nejvíce využívají mořské plody, jako jsou krevety, různé pomazánky, paštiky, malé salátky nebo také tataráky. Velmi oblíbenými jsou šunkové závitky nebo plněná vejce na mnoho způsobů, také meloun zabalený do sušené šunky či quacamole z avokáda, doplněné o cherry rajčata a citronovou šťávu.

Další kategorie

Olivovo-kaparová tapenáda

Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...

Recept – utopenci

Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...

Vajíčková pomazánka

Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...

Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka

Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...

Vaječná pomazánka se sýrem

Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...

Italské antipasti – nejlepší italská specialita

Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...

Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku

Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...

Sýrová roláda

Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

traditionalwaldorfsaladwithceleryapplewalnutandyoghurtdressing

Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept

Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...

Dýňový hummus

Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...

Recept – bůček na studeno

Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...

Létem vonící rajčatová bruschetta

Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...

Křenová pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...

Hermelínová pomazánka – recept

Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...

Brynzová pomazánka – recept

Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...

Kedlubnová pomazánka s křenem – recept

Ingredience 300 g kedlubnypolovina citronujedna lžička nastrouhaného křenudvě vejce...

Houbová pomazánka Táňa – recept

Ingredience 2 kg krátce převařených hub5-6 feferonek0,5 kg cibule0,5 kg kapie0,5 l...

Fazolová pomazánka – recept

Ingredience 1 cibule100 g vařených fazolí1 kostka droždí3 lžíce namočených ovesných...

Česneková pomazánka s vejci – recept

Ingredience 2 měkké smetanové sýry2 natvrdo uvařená vejce100 g rostlinného másla5...

Česneková pomazánka s vařeným vejcem – recept

Ingredience 2 natvrdo vařená vejce50 g rostlinného másla100 g smetanového taveného...

Česneková červená pomazánka – recept

Ingredience 7 - 10 stroužků česneku (podle chuti) 4 sýry Bambino 1 kyselá...

Budapešťská pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang