Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
Předkrmy vždy představují pouze malou porci jídla, která má navnadit na hlavní chod. V případě podávání studeného předkrmu se nejprve podává aperitiv a poté předkrm, po předkrmu polévka a poté hlavní jídlo a zakončuje se dezertem.
Jako studený předkrm se nejvíce využívají mořské plody, jako jsou krevety, různé pomazánky, paštiky, malé salátky nebo také tataráky. Velmi oblíbenými jsou šunkové závitky nebo plněná vejce na mnoho způsobů, také meloun zabalený do sušené šunky či quacamole z avokáda, doplněné o cherry rajčata a citronovou šťávu.
Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka
Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Dýňový hummus
Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...
Recept – bůček na studeno
Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...
Létem vonící rajčatová bruschetta
Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...
Křenová pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...
Hermelínová pomazánka – recept
Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...
Brynzová pomazánka – recept
Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...
Kedlubnová pomazánka s křenem – recept
Ingredience 300 g kedlubnypolovina citronujedna lžička nastrouhaného křenudvě vejce...
Houbová pomazánka Táňa – recept
Ingredience 2 kg krátce převařených hub5-6 feferonek0,5 kg cibule0,5 kg kapie0,5 l...
Fazolová pomazánka – recept
Ingredience 1 cibule100 g vařených fazolí1 kostka droždí3 lžíce namočených ovesných...
Česneková pomazánka s vejci – recept
Ingredience 2 měkké smetanové sýry2 natvrdo uvařená vejce100 g rostlinného másla5...
Česneková pomazánka s vařeným vejcem – recept
Ingredience 2 natvrdo vařená vejce50 g rostlinného másla100 g smetanového taveného...
Česneková červená pomazánka – recept
Ingredience 7 - 10 stroužků česneku (podle chuti) 4 sýry Bambino 1 kyselá...
Budapešťská pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang