Nejlepší preclíky polité čokoládou – recept

DezertyDezerty, zákusky a poháryJednohubkySladká jídlaSnacky
precliky-v-cokolade-recept

Sladké preclíky s čokoládovou polevou jsou originálním a chutným zákuskem pro každou příležitost. Připravte si je s námi snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Chlazení: 1 hodina
  • Celkem: 80 minut

Ingredience

  • 340 g polosladkých čokoládových lupínků
  • 340 g bílé čokolády
  • Asi 72 mini preclíků

Postup

  1. Plech na pečení vyložte pergamenovým nebo silikonovým papírem na pečení.
  2. Vložte polosladkou čokoládu do misky vhodné do mikrovlnné trouby. V mikrovlnné troubě ji ohřívejte 1 minutu a 30 sekund.
  3. Čokoládové lupínky promíchejte. V mikrovlnné troubě ohřívejte 30 sekund při 100 % výkonu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká.
  4. Pokud má čokoláda stále hrudky, ohřívejte ji v 15sekundových intervalech při 100 % výkonu a mezi jednotlivými intervaly míchejte, dokud nebude hladká.
  5. Vložte minipreclík do polosladké čokolády a vidličkou ho zatlačte pod povrch, aby se obalil.
  6. Pomocí vidličky vyjměte preclík z čokolády. Poté s ním jemně klepejte o stěny misky, dokud z něj většina čokolády neodkape.
  7. Spodní částí vidličky otřete o okraj misky, abyste odstranili přebytečnou čokoládu, a poté preclík přesuňte na vyložený plech (v případě potřeby použijte druhou vidličku).
  8. Postup opakujte, dokud nepotáhnete polovinu preclíků. Mělo by vám ještě zbýt trochu rozpuštěné čokolády.
  9. Postup obalování opakujte se zbývajícími preclíky v bílé čokoládě.
  10. Poté preclíky uložte do vzduchotěsné nádoby v chladničce. Preclíky vydrží 7 až 10 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang