Takto upravená semínka podávejte jako pochutinu k večernímu posezení s přáteli. Použijte semínka syrová, neloupaná, ideálně ze slunečnice z vaší zahrady.
Ingredience
- 1 hrnek neloupaných syrových slunečnicových semínek
- 2 lžíce kuchyňské soli
- 250 ml vody
Postup
- Slunečnicová semínka, sůl a vodu vložte do středně velkého hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu varu a vařte 15 až 20 minut.
- Slijte vodu ze semínek a rozprostřete je v jedné vrstvě na plech. Vložte je do trouby o teplotě 200 °C na horní rošt a pečte 10 až 15 minut.
- Od 10. minuty doporučujeme několik semen vyjmout z trouby a vyzkoušet je. Pokud ještě nejsou upečené k vaší spokojenosti, vraťte je do trouby na dalších 2 až 5 minut.
- Kontrolujte je každých několik minut, dokud nebudou dostatečně suchá a upečená k vaší spokojenosti.
- Semínka se mohou rychle změnit z hotových (suchých a snadno rozkousatelných) na zuhelnatělá (zvenku zhnědlá a uvnitř černá), proto je s přibývajícím časem sledujte.