Izraelský kuskus (také známý jako perlový kuskus) je rychlá a snadná příloha. Tyto drobné těstoviny jsou jednoduše neodolatelné stačí přidat kousek citronu a pár kapek olivového oleje. Perlový kuskus je vynikající v kombinaci s kari kuřem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- 1 šálek izraelského kuskusu nebo perlového kuskusu
- 1 a ½ šálku vody (nebo vývaru)
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky plus ⅛ lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané petrželky
- Kůra z 1/2 citronu
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.
- Přidejte izraelský kuskus, česnekový prášek a ½ lžičky soli a vařte na mírném ohni. Přikryjte pokličkou a vařte 8 až 10 minut, dokud kuskus nezměkne a voda se nevsákne.
- Kuskus vyjměte do mísy, promíchejte ho s olivovým olejem a nechte 2 až 3 minuty odstát.
- Vidličkou ho načechrejte, aby se kousky rozpadly. Vmíchejte nasekanou petrželku, citronovou kůru a zbývající ⅛ lžičky soli. Ihned podávejte.
- Zbytky lze skladovat až 1 týden. Chutě osvěžíte další špetkou soli nebo pokapáním olivovým olejem.