Tento poutine je požitek z hranolek, omáčky a sýra.
Varianty
- Přidejte nakrájené vařené kuřecí maso nebo hamburger.
- Místo tvarohu použijte strouhanou mozzarellou.
- Italské poutine: nahraďte omáčku marinarou.
- BBQ Poutine: omáčku nahraďte lehkou BBQ omáčkou.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 čtvrtka rostlinného oleje na smažení
- 1 plechovka hovězí omáčky
- 5 středně velkých brambor nakrájených na hranolky
- 2 šálky sýrového tvarohu
Postup
- Zahřejte olej ve fritéze nebo hluboké těžké pánvi.
- Zatímco se olej zahřívá, začněte ohřívat omáčku.
- Hranolky vložte do rozpáleného oleje a smažte je 8 až 10 minut.
- V případě potřeby smažte hranolky v dávkách, aby se v oleji mohly trochu pohybovat.
- Vyjměte je na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte je okapat.
- Hranolky položte na talíř a posypte je sýrem.
- Hranolky a sýr přelijte ohřátou omáčkou a ihned podávejte.