Pravé neworleanské červené fazole a rýže – recept

Hlavní jídlaLuštěninyMasoRýže
prave-neworleanske-cervene-fazole-a-ryze-3171177

Doporučuji ji uvařit den předtím, než ji chcete jíst. Je to časově náročný recept a chuť se ještě zlepší po 24 hodinách v lednici. Pro větší pikantnost přidejte kapku pálivé omáčky.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 5 hodin 10 minut
  • Celkem: 5 hodin 30 minut
  • Počet porcí: 10 porcí

Ingredience

  • 1 lžíce tuku na pečení
  • 1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekaného
  • 8 šálků vody
  • 455 g sušených červených fazolí
  • 455 g šunkové kýty
  • 455 g uzené klobásy nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 2 stonky celeru, nakrájeného
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce kreolského koření
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušené šalvěje
  • 1 kapka pálivé pepřové omáčky
  • 3 šálky vařené bílé rýže

Postup

  1. Na pánvi na středním plameni rozpusťte tuk.
  2. Cibuli, papriku a česnek smažte a míchejte na rozpáleném tuku, dokud nezměknou (5 až 7 minut).
  3. Ve velkém hrnci smíchejte vodu, červené fazole a šunkovou kýtu a přiveďte k varu.
  4. Do hrnce vmíchejte cibulovou směs.
  5. Přidejte uzenou klobásu a celer.
  6. Znovu přiveďte k varu.
  7. Do vroucí vody vmíchejte bobkové listy, kreolské koření, tymián a šalvěj.
  8. Snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a vařte, dokud fazole nezměknou, přibližně 5 hodin.
  9. Vyjměte a vyhoďte šunkovou kýtu a bobkové listy.
  10. Vmíchejte pálivou pepřovou omáčku.
  11. Podávejte s rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang