Prague Food Festival 2013

Magazín

Rok se s rokem sešel a zahrady Pražského hradu opět zavoněly dobrým jídlem. Tentokrát hodně nepřálo počasí a jídlo bylo doslova obložené kapkami deště.

I když taktiku co nejrychleji proběhnout, ochutnat a domů do tepla zřejmě zvolilo spoustu návštěvníků, už tradiční nedostatky s prostorem pro jídlo festival opět nevychytal.

Je sice pochopitelné, že servis na takovéto akci je trochu problém a moc jinak, než všechny chody najednou to nejde. Co ale trochu nepochopitelné je, je proč se tomu restaurace nepřizpůsobí alespoň do té míry, že vymyslí jiný dezert než zmrzlinu.

Bohužel v neděli už chyběla La Truffe s lanýžovými dobrůtkami. A například Dish s vynikajícími burgery byl jen v pátek. Dále Čestr lákal na desítky přeštických klobásek zavěšených na stánku.

Hned na první pokus se dalo natrefit hned na dvě dobré záležitosti v Art Nouveau. Na výběr byla třeba kroketa z brasírované hovězí oháňky mladého býčka Charolais s rajčatovým fondue. Od pohledu nic moc obalovaná koule masa v rajčatovém pyré, ale moc dobré, maso nemleté a rajčátka super.

Na to následovala grilovaná Pluma z iberijského vepře s pyré ze žluté karotky. Krásně měkké masíčko a pyré taky jedna báseň. Zklamalo tu brownie se slanými buráky a sorbetem z kokosových ořechů. Jednak bylo tvrdé a suché, jako včerejší. Druhak tam chyběl ten kontrast slaného a sladkého.

V Mandarin Oriental Hotel Prague bylo možné ochutnat Shu mai – na páře vařené knedlíčky z vepřového masa a krevet se zázvorem a houbami shiitake. Dále pak třeba také Srílanské krevetové kari s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum.

Nabídka U Emy Destinové byla hodně lákavá. Jelení carpaccio s liškami a salátem bylo fajn. Potom Greater Omaha Black Angus ribeye s bramborovo-křenovým pyré.

A carpaccio může být také z červené řepy. Tady je oblíbený recept na carpaccio z červené řepy.

Pyré bylo průměrné a u masa se projevil klasický problém festivalu – ne všechno jídlo si jde užít s umělohmotným příborem. Při té příležitosti přišla myšlenka, proč si příště nepřinést vlastní příbor.

Dezert v podobě pěny z bílé čokolády s vanilkou a marinovanými višněmi v portském víně byl na první ochutnání dobrý, s každou další lžičkou to nadšení ale sláblo a pocit sladkosti přibýval.

Závěrečená zastávka a Buddha Bar s Buns bochánky s kachním masem byla dost dobrá volba.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang